У Чаплинському районному центрі зайнятості провели День відкритих дверей

З нагоди 27 річниці створення Державної служби зайнятості у Чаплинському районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для студентів Чаплинського професійного аграрного ліцею.

За допомогою підготовленої відео презентації молоді розповіли про історію створення та розвитку служби, її основні завдання і функції, як важливого інструменту держави у сфері регулювання ринку праці й соціального захисту тимчасово незайнятого населення.

На прикладі Чаплинського районного центру зайнятості показали учням як змінювалась служба протягом 27 років, крокуючи у ногу із змінами у суспільстві, економіці і світі загалом.

Далі відвідувачам запропонували взяти участь у екскурсії Чаплинським районним центром зайнятості, ознайомитись з роботою кожного відділу й переглянути вакансії на стендах самостійного пошуку роботи.

Учням показали та розповіли як працюють особисті консультанти, допомагаючи безробітним знайти роботу. Також майбутні електрики та водії мали нагоду поспілкуватись із фахівцями з питань зайнятості, які взаємодіють з роботодавцями.

В профінформаційному залі ліцеїсти зупинились для більш детального ознайомлення з інформаційними матеріалами сектору щодо запобігання соціальним ризикам, з паспортами підприємств та папками з описами професій.

Разом із профконсультантом обговорили особливості працевлаштування в сучасних умовах, потребу в працівниках за професіями, які користуються попитом на ринку праці, можливість їх отримання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, про можливість участі в оплачуваних громадських і тимчасових роботах та започаткування власної справи.

Надана інформація викликала жвавий інтерес у студентської молоді, вони з цікавістю знайомились з новою інформацією, спілкувались із фахівцями, ставили запитання.

На завершення заходу учням побажали успішної професійної реалізації, а у майбутньому приходити до центру зайнятості тільки у ролі роботодавців, або соціальних партнерів.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон