Херсонщина з бюджетом!

Сьогодні, 22 грудня депутати Херсонської обласної ради VІІ скликання прийняли обласний бюджет на 2018 рік, який становить понад 6 млрд. грн.

Відбулась остання у цьому році ХVІ сесія Херсонської обласної ради, яку негласно охрестили ще й як бюджетна сесія.

Таке надважливе питання для всієї області як бюджет прийняли швидко. І це не дивно, адже напередодні сесії в Херсонській обласній раді йшло жваве обговорення проекту бюджету на засіданнях усіх постійних комісій та робочих груп.

Звичайно, найбільшу роботу з формування обласного бюджету провів Департамент фінансів Херсонської обласної державної адміністрації разом із постійною комісією з питань бюджету та фінансів Херсонської обласної ради.

Лише після детального опрацювання розподілу видатків обласного бюджету на 2018 рік профільною комісією та, дійшовши консенсусу в суперечливих питаннях, проект обласного бюджету було винесено на розгляд ХVІ сесії Херсонської обласної ради. Питання підтримано у кількості 47 депутатів із 52 присутніх.

Таким чином, бюджет Херсонської області на 2018 рік становить понад 6 млрд. грн.

Далі, у ході злагодженої роботи, депутати підтримали внесення змін до ряду обласних програм. Загалом у рамках ХVІ сесії Херсонської обласної ради підтримано 53 питання.

Зокрема, до обласної програми соціального захисту людей похилого віку, інвалідів та підтримки сім'ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки; програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2006-2017 роки; обласної програми «Розвиток людського капіталу Херсонської області» на 2017-2021 роки; обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей влітку на період 2016-2020 роки; програми розвитку культури і духовності в Херсонській області на 2016-2020 роки; програми антитерористичних заходів у Херсонській області на 2017 рік.

Також депутати підтримали програму соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2018 рік та антикорупційну програму Херсонської обласної ради на 2018 рік.

Підтримано і ліквідацію діяльності двох комунальних закладів Херсонської обласної ради – КП «Регіональний центр ліцензування будівельної діяльності» та КП «Енергосервісна компанія». Разом з тим, звільнено з посади виконуючого обов'язки директора комунального закладу «Херсонський обласний навчально-курсовий комбінат агропромислового комплексу» Ігоря Широконоса.

Також депутати погодили ряд питань комунального характеру: продовження дії договорів оренди нерухомого майна та надання дозволу на укладання нових, списання непридатного до експлуатації майна, перейменування та затвердження нових редакцій статутів об'єктів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Херсонської області тощо.

У той же час, депутати відправили на доопрацювання питання щодо внесення змін до Порядку розроблення обласних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання.

Наостанок депутати обласної ради погодилися з необхідністю прийняття звернень до вищих органів державної влади. Зокрема, до Верховної Ради України щодо прискорення прийняття Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (стосовно рентної плати за спеціальне використання води)».

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон