Кінотеатр «Юність» у Новій Каховці стане багатозальним

Після тривалої перерви у новокаховському кінотеатрі «Юність» скоро знову запрацює мала кінозала. Ще одну кінозалу тут планується облаштуватив приміщенні колишнього меблевого салону. Це дозволить уже невдовзі збільшити до трьох кількість екранів «Юності».

— Термін договору оренди на малу кінозалу з підприємцем Сергієм Ютіним сплив ще 2,5 року тому. Проте у ній залишалося багато його обладнання: екран, сучасні крісла, вкладені в капітальний ремонт будівельні матеріали.

Ми давно хотіли викупити все це, але не мали коштів. Нарешті з бюджету міста нам виділи на поповнення статутного капіталу 398 500 гривень. Це дозволить отримати повністю обладнану кінозалу з усім устаткуванням. Аби зробити її з нуля нині б коштувало в рази дорожче, — коментує директор КП «Міський кінотеатр «Юність» Галина Гірна.

— Це дуже позитивне рішення. Тепер «Юність» матиме свою власну кінозалу з системою 3D, — підкреслює міський голова Володимир Коваленко.

За словами Галини Гірної, також з'явилися бажаючі орендувати приміщення колишнього меблевого салону в кінотеатрі.

«У них є бажання зробити там ще одну кінозалу. Взагалі те, що в «Юності» багато років діє лише один великий екран, є достатньо значною проблемою.

Адже дистриб'ютори тих чи інших стрічок завжди звертають увагу на кількість екранів у кінотеатрах, у залежності від чого прописують умови — приміром, кількість показів касових фільмів.

Саме тому нерідко у нас демонструється протягом дня лише кілька стрічок, і глядачі не мають із чого обирати. Завдяки збільшенню екранів, сподіваюся, вибір фільмів у нас стане різноманітнішим», — додає вона.

Що ж стосується малої кінозали то в ній, як каже Галина Гірна, можна буде також влаштовувати соціальні кінопокази — наприклад, для дітей або людей літнього віку.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон