Курортні пляжі Херсонщини перетворили на смітник

Біля села Олексіївка Каланчацького району співробітники Державної екологічної інспекції області виявили, що цілу смугув 2,5 кілометра узбережжя моря хтось перетворив на звалище рисового лушпиння.

Це навіть подвійний злочин проти природи — зіпсували берег сировиною, з якої зазвичай виготовляють паливні брикети. Екологічні інспектори підрахували, що довкіллю завдано збитків більш як на 1,7 мільйона гривень, тож для пошуку винуватця передали всі матеріали про злочин до поліції.

Схожий випадок до того стався у курортному селищі Залізний Порт у Голопристанському районі. Тут після ремонту дитячого оздоровчого центру зекономили на вивезенні відходів будівельних матеріалів та просто вивернули їх на купу посеред пляжу.

Тепер Державна екологічна інспекція Херсонщини через Господарський суд вимагає з фірми-власника оздоровниці відшкодування збитків на 166,8 тисячі гривень.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон