У Херсоні молилися за мир та єдність

Сьогодні, 18 грудня, керівники Херсонщини, представники різних релігійних конфесій, чиновники, учасники АТО, спортсменита активні городяни доєдналися до спільної молитви за мир та єдність в Україні у рамках першого молитовного сніданку на Херсонщині.

"Національні молитовні сніданки є багаторічною традицією в багатьох демократичних країнах світу. Вже понад 60 років вони проходять у США, давши початок аналогічним зібранням у Європарламенті, Німеччині, Великій Британії.

Також і українські парламентарі вже кілька років поспіль проводять Національні молитовні сніданки в Україні, зокрема цього року у Києві молитовний сніданок відбувся 1 червня, у День захисту дітей, який зібрав політичний істеблішмент, послів різних країн світу, релігійних лідерів, громадських діячів та науковців, - розповів голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

- Головне завдання молитовного сніданку - консолідувати людей різного світогляду, релігійних переконань довкола духовних і моральних цінностей.

Ми вирішили підтримати цю гарну ідею і запровадили такий духовний захід на Херсонщині. Тому напередодні Святого Миколая, 18 грудня, у Херсонському обласному художньому музеї ім. О.Шовкуненка відбувся перший молитовний сніданок, на якому молилися один за одного, за мир та спокій в Україні представники майже всіх релігійних конфесій і деномінацій, керівники виконавчої влади та самоврядування, соціально активні громадяни Херсонщини, волонтери, воїни АТО, командири та військовослужбовці, освітяни, медицини та журналістики, підприємці, аграрії та промисловці".

Протягом заходу для присутніх лунали тематичні пісні, виступали професійні та аматорські колективи. Кожен із присутніх мав можливість відкрито прочитати молитву, попросивши милості Божої для кожної зі сфер життєдіяльності нашої області.

«Ми робимо все можливе, аби Херсонська область квітла і міцніла, розвивалася та була успішною. Проте не варто забувати: всі ми під Богом ходимо, і все в цьому світі – у руках Господніх.

Я глибоко переконаний, що коли люди гуртуються задля великої мети, разом просять у Бога за мир на власній землі, а собі – сили на здійснення добрих справ, висока мета досягається скоріше.

Щиро зичу Херсонщині процвітання та благополуччя, щиро молюся разом з усіма херсонцями за всіх нас та мир в Україні», – сказав голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Наприкінці заходу голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв висловив сподівання, що подібні молитовні сніданки стануть на Херсонщині доброю традицією: "Переконаний, що проведення молитовних сніданків дуже важливо започатковувати у прикордонній області країни, яка потерпає від агресії ззовні. Вважаю, що вони мають стати традиційними на Херсонщині. Адже не даремно кажуть, без Бога ні до порогу".

За матеріалами ЗМІ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон