У Херсоні нагородили переможців конкурсу «Я зміг»

Вчора, 17 грудня, у ККЗ «Ювілейний» відбулося нагородження переможців відкритого літературного конкурсу для дітей «Я зміг»,який заснував Видавничий дім "ЛінаПе" за підтримки комунального закладу "Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки", Херсонської обласної ради та Херсонського видавництва "Наддніпряночка".

Метою конкурсу є розвиток та підтримка літературних здібностей дітей і підлітків, спрямування її в русло духовно-творчої діяльності та бажання виховувати у собі кращі риси цілеспрямованої особистості, свідомого громадянина України.

Щоб стати учасником конкурсу потрібно було написати власну реальну історію, яка розповідає про перемогу над обставинами, над собою.

Свої роботи конкурсанти надсилали журі з початку вересня. І, ось, нарешті настав той день, коли пролунали імена переможців.

Нагородження авторів кращих історій відбувалося у вигляді зимової казки, головними героями якої стали: Святий Миколай, його помічники, Снігова королева і Володарка часу.

До речі, Володарка часу запропонувала дітям здійснити подорож у минуле і згадати, як пройшов увесь 2017 рік. Як виявилось, за цей час маленькі херсонці встигли перемогти у багатьох конкурсах: і в IV Відкритому літературному конкурсі для дітей та молоді «Фант-Фест», і в обласному інноваційному проекті з профорієнтації шкільної молоді «В долонях степу і Дніпра», і в обласному конкурсі «Велика книга читацьких рекордів Херсонщини» та в інших.

Своїми виступами додали святкового настрою усім присутнім вихованці Зразкового вокально-хореографічного ансамбля «Зорепад» та вокального колективу «Феєрія».

Але найбільше дітлахи, звичайно, чекали на результати конкурсу, які оголосили члени журі: поет, дитячий письменник, прозаїк, літературний критик, перекладач, головний редактор видавництва «Фонтан казок» Іван Андрусяк і засновик видавничого дому «ЛінаПе» Еліна Алієва.

«Почну з приємного: в двох вікових категоріях мені не трапилося жодного тексту, який видався б мені провальним. З іншого боку, не було жодного тексту, який би мене вразив, де би юний автор стрибнув через голову. Я це пояснюю це тим, що, можливо, з вашими, друзі, текстами попрацювали редактори: батьки, вчителі чи бібліотекари. Але наступного разу не слухайте їх, пишіть так, як йде від душі!», - таку настанову дав Іван Андрусяк юним авторам.

«Кожен з вас написав про те, що болить, і ми як дорослі, маємо зрозуміти це і підставити вам плече», - сказала Еліна Алієва.

Усього в конкурсі взяло участь 68 дітей та підлітків з Херсона та області, Києва, Кропивницького, Харкова і Ужгорода.

У молодшій категорії переможцями стали:

Перше місце – Герман Аліса

Друге місце – Юдіна Марина

Третє місце – Волошина Софія, Виходцева Вікторія.

Приз читацьких симпатій отримала Костенко Марія.

У старшій категорії призові місця здобули:

Перше – Мельгунова Ельвіра

Друге – Шишенко Макар

Третє – Міщенко Фрол

Приз читацьких симпатій у старшій категорії та спеціальний приз від директора навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Артема Олександровича Кияновського отримала Геращенко Катерина.

«Я хочу сказати спасибі перш за все дітям, які у наш непростий час зробили правильний вибір і обрали не ком'ютерні ігри чи ще якісь дурниці, а в реальному житті створили свій інтелектуальний продукт. Я хочу, щоб ви запам'ятали цю хвилюючу і приємну для вас мить перемоги!», - привітав переможців Артем Кияновський.

Наші вітання юним авторам найкращих історій, які вже у такому юному віці мають неабияку силу волі, і гордо можуть сказати: «Я зміг!».

Наталя РОЖКОВАН
фото автора.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон