Дамоклів меч над бібліотеками Херсонщини

Знайшли на чому економити – на бібліотекарях та читачах! Гарячі голови в обласній раді зібралися реформувати бібліотечну систему Херсонщини.

Робоча група, яка аналізувала обласний бюджет, дійшла висновку, що недоцільно, дуже вже тяжко бюджету регіону утримувати дві обласні книгозбірні – Херсонську обласну бібліотеку для юнацтва ім. Б. Лавреньова та Херсонську обласну дитячу бібліотеку ім. Дніпрової Чайки.

Заклади збираються реорганізувати шляхом приєднання до обласної наукової бібліотеки ім. О. Гончара. За рахунок цього скоротять 30 працівників і заощадять аж 830 тис. гривень на рік. У колективах закладів паніка – оце так привітання... з Новим роком!

Питання реорганізації бібліотек вже включене до порядку денного комісії з питань комунальної власності Херсонської обласної ради, яке відбудеться завтра, о 10.00.

Між іншим, реорганізувати депутатам чомусь спало на думку якраз успішні заклади культури. Приміром, обласна бібліотека для юнацтва ім. Б. Лавреньова цьогоріч зайняла III місце серед кращих бібліотек України, а її директора Вікторію Лобзову недавно визнано «Жінкою року» у Херсоні. То успіх у нас карається, чи як?

Марина САВЧЕНКО


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон