Владислав Мангер про важливі аспекти бюджетного фінансування

Сьогодні, 13 грудня, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер узяв участь у засіданні колегії Херсонської облдержадміністраціїі акцентував увагу на важливих напрямках фінансування нагальних потреб жителів Херсонщини з обласного бюджету 2018 року.

Так, під час розгляду проекту обласного бюджету на 2018 рік, очільник облради вказав на необхідність директору Департамента охорони здоров'я облдержадміністрації Віктору Короленку збільшити фінансування програми, у рамках якої проводиться безкоштовний медичний огляд населення на онкологічні захворювання.

Нагадаємо, лише за півроку фахівці Херсонського обласного онкологічного диспансеру здійснили виїзні прийоми в 14-ти районах Херсонщини. «На моє здивування, охочих пройти діагностику було чимало, – зазначив Владислав Мангер та подякував головам районних, сільських та селищних рад за співпрацю. – Завдяки співфінансуванню з місцевих бюджетів, 2000 людей змогли вчасно розпочати боротьбу із важкою хворобою».

Але, зважаючи на те, що Херсонщина входить в трійку областей України за рейтингом поширення раку, голова обласної ради звернувся з проханням підтримати дію цієї програми і в наступному році.

Також Владислав Мангер акцентував увагу на необхідності кваліфікованої психологічної допомоги учасникам АТО. Він запропонував збільшити кількість військових психологів у медичних закладах, а також виступив за надавання колишнім військовослужбовцям лише професійної психологічної підтримки.

Ще один важливий аспект - вперше в проекті бюджету на 2018 рік передбачено кошти на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах на загальну суму 319,8 млн. грн.

Питання делікатне як для України, так і для Херсонської області, адже дороги в країні знаходяться у кричущому стані. Тому, на думку голови Херсонської обласної ради, одноголосно потрібно підтримати цю програму, а також знайти додаткові інвестиції у відбудову херсонських доріг.

Проте, Владислав Мангер нагадав своїм колегам про нечесну роботу Херсонської митниці, на співпрацю з якою пішла вся обласна влада. Керівництво Херсонської облдержадміністрації ініціювало реалізацію митного експерименту – розмитнення Херсонською митницею ДФС України необхідного обладнання для компанії «Вінкрафт Таврія».

Кошти, отримані від перевиконання індикативних показників, мали б спрямовуватися на ремонт доріг по всій області. Але Херсонська митниця з метою уникнення значного перевиконання індикативних показників штучно занижувала фактичні надходження шляхом перенесення їх сплати на перші числа наступного місяця.

«У зв'язку з цим, область недоотримала на ремонт доріг 60 млн. грн, а збитки «Вінкрафта» становлять близько 1 млн. грн. Та найбільше нас дивує той факт, що наразі керівництво Херсонської митниці повністю ігнорує обласну владу, – зазначив Владислав Мангер та додав – З цього питання ми зверталися до Прем'єр-міністра України і, якщо ситуація не зміниться, то звертатимемось ще».

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон