Андрій Гордєєв: «Обласний бюджет 2018 року – це бюджет економічного зростання»

Сьогодні, 13 грудня, на засіданні колегії обласної державної адміністрації очільник області Андрій Гордєєв зазначив, що бюджет країни, і області в тому числі, на 2018 рік значно збільшиться, порівняно з минулим роком.

Причому зростання бюджетних надходжень буде досягнуто без підвищення податків і лише за рахунок зростання економіки. Так, загальний обсяг обласного бюджету на 2018 рік становить 6153,9 млн грн, порівняно з минулорічним показником 4203,0 млн грн..

Згідно з проектом державного бюджету на 2018 рік, доходи зведеного бюджету країни у наступному році вперше перевищать 1 трлн грн і збільшаться на 19%.

Одним з основних пріоритетів державного фінансування залишається відновлення українських доріг. Зокрема, 35% коштів з державного дорожнього фонду буде спрямовано місцевим бюджетам у вигляді субвенції – це 319,8 млн грн по Херсонській області.

У такому ж обсязі з державного бюджету планується отримати кошти на ремонт доріг державного значення. Таким чином, загальний фінансовий ресурс на утримання та ремонт доріг Херсонщини сягне більше 600,0 млн грн.

Крім того, на розвиток медицини Херсонської області відповідно до постанови Кабміну від 06 грудня 2017 року затверджено кошти в сумі понад 124 млн грн на реалізацію проектів будівництва комунальних закладів охорони здоров'я та їх медичне оснащення.

Вперше у державному бюджеті передбачено фінансування будівництва шляхопроводу по просп. Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег у м. Херсоні в сумі 19,0 млн грн.

«Вперше за останні роки в обласному бюджеті 2018 року закладені не тільки видатки споживання, а й передбачено фінансування програм регіонального розвитку», - завершив Андрій Гордєєв.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон