На Херсонщині згадували події страшної аварії на ЧАЕС та вшановували її ліквідаторів

З метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Указом Президента України 14 грудня оголошено «Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».

Більше тридцяти років відділяють нас від Чорнобильської катастрофи - найбільшої за всю історію людства техногенної аварії. Понад півроку знадобилося для спорудження захисного об'єкта над реактором 4-го енергоблоку, відомого всьому світові під назвою «Саркофаг».

На теперішній час на Херсонщині проживає майже 2 тисячі тих, хто виявив високий професіоналізм, мужність та самовідданість під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

І сьогодні, 12 грудня, в облдержадміністрації відбулося урочисте засідання, на якому згадали події тих страшних днів, вшанували тих, хто брав участь в ліквідації найбільшої техногенної катастрофи, та пам'ять полеглих у боротьбі з її наслідками.

Вітаючи чорнобильців, заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь зауважив, що день відзначення героїчних, самовідданих вчинків – це ще одна можливість низько вклонитися усім «солдатам атомного фронту» і висловити слова глибокої вдячності за ваш подвиг. Він подякував ліквідаторам та вручив їм Почесні грамоти голови облдержадміністрації.

Так, відповідно до розпорядження голови ОДА, за активну громадянську позицію, самовіддану працю, мужність і героїзм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесну грамоту обласної державної адміністрації отримали:

Вуєв Олександр Ілліч - учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Матвєєв Віктор Миколайович - учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Михасюк Сергій Васильович - учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Щербина Микола Олександрович - учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Ярославський Олексій Дмитрович - учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Крім того, традиційно, один раз у три роки, напередодні дня вшанування чорнобильців, було підписано Меморандум про взаємодію і співробітництво між облдержадміністрацією, обласною радою та обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Херсонська ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон