На Херсонщині оновлюють парк «швидких», як мокре горить

У службі 103 Херсонщини додалося трохи нової техніки. Коштом державного фонду регіонального розвитку для потреб обласного територіального Центру екстреної медичної допомоги придбали два спеціалізовані автомобілі «Сітроен», які обійшлися бюджету у 4,4 мільйони гривень.

Впродовж двох наступних років обіцяють купити ще чотири таких самих сучасних «швидких», але медики кажуть, що то – «крапля у морі».

Адже з 107 спецмашин для обслуговування викликів від пацієнтів третина експлуатується по 10 - 15 років, і ремонт такого транспорту з кожним роком коштує все дорожче – його не латати, а списувати давно потрібно.

До того ж, інфраструктура самої служби 103 у краї вочевидь недостатньо розвинута. У селах Херсонщини працюють лише дев'ятнадцять пунктів постійного базування машин екстреної допомоги. Тоді як для дотримання нормативу у двадцять хвилин прибуття бригади до пацієнта, треба ще 25 таких пунктів.

Але відкриття одного з них коштує в середньому понад мільйон гривень, а такі гроші ще добре пошукати треба.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон