Генічеські "Музейні таємниці"

З нагоди Міжнародного дня музеїв, Генічеський краєзнавчий музей районної ради долучився до безстрокового флешмобу "Музейні таємниці" Міністерства культури України

В експозиції нашого чудового музею зберігається носова частина середньовічного човна - дерев'яна скульптура голови Тура.

У 1987 році, при поглибленні дна бухти для місцевого рибколгоспу «Хвиля», з Генічеської Тонкої протоки були підняті унікальні предмети, серед яких - дерев'яна скульптура «Голова Тура».

Експедиція підводних археологічних робіт Запорізького краєзнавчого музею у 1989 році провела розвідку в затоці Тонкій і доповнила перелік знахідок шпангоутом, фрагментами амфор, глеків, бортовою обшивкою судна. Радіовуглецевий аналіз відносить створення судна до 10-11 століття.

Зверніть увагу, поряд з Головою Тура розміщені: залізний чотирьохрогий якір, глечики та амфори з фасоськими клеймами IV століття до нашої ери.

Денис СТЕЦЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон