Театральний автоескорт для херсонців

Херсонський театр взявся розвозити своїх глядачів після вистав. Ясна річ, обійшлося без перекваліфікації «кулішівців» у таксисти.

Просто у фойє храму Мельпомени запрацювало електронне табло, яке приймає заявки глядачів на доставку додому після вистави.

Механізм ноу-хау досить простий: гість театру, здавши одяг у гардероб, а саме біля нього розміщене табло, так, що повз нього ніяк не пройти, натискає одну з шести кнопок. Їх встановлено шість — за найбільш ходовими напрямками руху транспорту в Херсоні: Острів, Шуменський, Житлоселище, Таврійський, ХБК, Східне.

І доки глядач на виставі, черговий адміністратор театру рахує запити, які телефоном передає міському диспетчеру. Так, вже під кінець спектаклю перед будівлею театру стоїть необхідна кількість автобусів, готових забрати глядачів за напрямками, які замовили. Для пасажирів така послуга коштуватиме, як і звичайна поїздка в маршрутці, 4 гривні.

— Уявіть, коли з театру після вистави вийшло одночасно 700 людей, то навіть 300 таксі у місті немає, щоб забрати пасажирів. Тому люди довго стоять в очікуванні машини. Це табло ми придумали ще два роки тому, замовили його, заплатили немалі гроші, його виготовила одна фірма. Втілити задумку у життя нам допомогли у міському управлінні транспорту, дорожньої інфраструктури та зв'язку, — розповів директор Херсонського обласного академічного театру ім. М. Куліша Олександр Книга.

Систему розвозу глядачів досить успішно випробували два тижні тому, після вистави на великій сцені. Щоправда, поки працюють лише 3 напрямки. Всі 6 маршрутів від театру додому ініціатори ноу-хау обіцяють запустити вже до Нового року.

Марина САВЧЕНКО
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон