Діалог перед "відкритим мікрофоном" потрібен людям на Херсонщині

В останній вівторок листопада на центральній площі селища Горностаївки знову відбувся «Відкритий мікрофон».

Після викладення відео в Інтернеті, розгорілася дискусія, чи потрібен взагалі такий діалог перед мікрофоном. Тож цього разу вирішила повести мову саме за такою темою, передавши й думки висловлені на площі.

Сказати свої міркування прийшов на площу директор місцевого ринку Сергій Ганзюк. Зокрема він висловив особисту позицію стосовно тих зауважень, що раніше озвучували підприємці на «Відкритому мікрофоні» до директора ринку.

Насамперед Сергій Ганзюк нагадав, що його звинувачували у неправомірних перевірках, завищених тарифах на ринку, постійних погрозах підприємцям та дистабілізації роботи ринку. Усі ці закиди підприємців на його адресу він спростовував фактами та доводив, що на ринку все робиться виключно відповідно чинного законодавства і розпоряджень селищної ради.

Тарифи діють затверджені сесією у серпні 2017 року. Стосовно дистабілізації роботи ринку, то за словами його директора, за останній рік покращився фінансовий стан комунального підприємства та умови роботи на речовому ринку.

Погрози, які ніби-то Сергій Ганзюк висловлював підприємцям – це Він вважає, суб'єктивна думка окремих, які не звикли виконувати закони та правила торгівлі.

- Наразі ринок проходить атестацію, - повідомив директор. - І ми намагаємося привести його роботу до вимог чинного законодавства та правил торгівлі. Це декому не подобається. Не подобається й те, що ми ввели платний в'їзд на територію ринку. Але ми повинні знайти золоту середину, щоб усім було добре – відвідувачам ринку, машинам доставки товару та продавцям.

Під час «Відкритого мікрофону» Сергій Ганзюк порушив ще одну проблему: вивезення сміття у селищі. Нагадаємо: депутати селищної ради, підприємці Сергій Ганзюк та Сергій Поляк раз на місяць своїм транспортом і своїм коштом допомагають вивозити сміття з території частини селища. Тож вони пропонують іншим підприємцям також доєднатися та спільно наводити чистоту в населеному пункті.

... Після появи відео з «Відкритим мікрофоном» у Фейсбуці з'явилося багато коментарів, у тому числі й Сергія Ганзюка, стосовно того, чи є необхідність у проведенні такого проекту. Адже, як вони стверджують – народ до діалогу не готовий.

Сам же Ганзюк, використавши сповна мікрофон для своєї думки, водночас зауважив, що не повністю подали його монолог ( мовляв і тут діє цензура), та закинув: «Представникам преси ще раз пропоную вислухати обидві сторони і бути неупередженими. З приводу відкритого мікрофону – вважаю, що проект не виправдав себе і крім піару автора нічого не досяг – хоча хто знає, які були завдання».

Слід сказати, що він був єдиний, хто висловився критично щодо цього проекту, інші ж дякували Фазелю Манану й пропонували продовжувати.

Свою думку у Фейсбуці висловила Ольга Хомич: «Дякую за таку гарну можливість відкрито говорити, та маю надію - вирішувати проблемні питання нашої громади. Окрема подяка Фазелю Манану за те що створив проект "для людей і про людей" - велика частина громади підтримує вас, тому не зупиняйтеся а йдіть вперед. Якщо зупинитися - то Горностаївка так і лишиться "кінцем цивілізації" - без інфраструктури, світла, водопостачання, та з вугіллям по ціні більшій ніж дві мінімальні заробітні плати».

Вона запропонувала час від часу повертатися до проблем, які порушували на «Відкритому мікрофоні» та повідомляти, чи усунені вони.

«Я в захваті від ініціатив Фазеля, але на жаль страшна реальність нашого суспільства - " МОЯ ХАТА З КРАЮ ", дає свої страшні плоди. Саме байдужість наших людей - найбільша проблема нашого суспільства», - написав Андрій Курас.

Втім, хоча і справді громадяни не надто активні у «Відкритому мікрофоні», Фазел повідомив, що згортати проект не збирається: «Я хочу, аби всі зрозуміли, що «Відкритий мікрофон» не «проти» когось, а «за». Мені здається дуже важливим і позитивним порушувати наболілі питання. Бо завдяки цьому є шанс наблизитися до їх вирішення».

Після п'яти зустрічей на «Відкритому мікрофоні» на центральній площі, автор проекту оголосив, що трохи змінює його формат. Тепер він виїжджатиме з камерою до лікарні, районного центру зайнятості, управління соціального захисту та інших установ, аби там на місці почути від людей про наболіле.

Зустрічі на площі раз на місяць все-таки відбуватимуться. Тож запрошуємо до діалогу всіх, хто бажає висловитися.

Любов РУДЯ, газета «Сільські новини»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон