Херсонські ветерани МВС звернулися до СБУ

Від імені Херсонської обласної ветеранської організації ГО «Асоціації ветеранів МВС України» голова ради ГО Літвін В.В. офіційно звернулася до в.о. голови Управління служби безпеки України в Херсонській області Романюка А.В. з заявою про скоєння злочину:

...02 грудня 2017 року біля будинку 49 по вул. Пилипа Орлика у м. Херсон відбулося групове порушення громадського порядку за участю невідомих осіб із символікою організації «Національний корпус».

Група у декілька десятків невідомих осіб силою намагалися проникнути до приміщення, де розташована редакція видавництва «Херсонщина за день», щоб перешкодити, з їх слів, проведенню лекції школи «Я-політик» Максимом Нєвенчаним — депутатом Миколаївської обласної ради.

Свої дії невідомі обґрунтовували тим, що Нєвенчаний начебто є сепаратистом та вчиняє дії, що посягають на цілісність України.

В той же день вказана група вчинила напад та побиття працівників поліції, які забезпечували громадський порядок за вказаною адресою.

Діями зазначених осіб із символікою «Національний корпус» керувала в.о. керуючого справами виконкому Херсонської міської ради Гандзюк К.В., яка також заявляла про причетність Нєвенчаного до злочинів, що посягають на територіальну цілісність України.

У подальшому, на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» Катерина Гандзюк підтвердила свої висловлювання та вказала, що сепаратист Максим Нєвенчаний є представником проросійської партії та закликає до капітуляції у війні з Росією.

Тобто, Гандзюк К.В. публічно поширила відомості, які свідчать про наявність в діях Нєвенчаного ознак злочинів передбачених ст. 109 КК України «Дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади» та ст. 110 КК України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Відповідно до ч.5 ст.24 Закону «Про Службу безпеки України» Служба безпеки України відповідно до своїх основних завдань зобов'язана забезпечувати захист державного суверенітету, конституційного ладу і територіальної цілісності України від протиправних посягань з боку окремих осіб та їх об'єднань.

Враховуючи викладене, прошу Вас у відповідності до вимог ст. 214 КПК України внести зазначені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування з метою перевірки причетності депутата Миколаївської обласної Ради Максима Невінчаного до вчинення вказаних злочинів.

Одночасно, матеріали про злочини щодо насильницьких дій відносно працівників поліції, які будуть встановлені під час досудового розслідування, прошу у відповідності до підслідності направити за належністю.

Голова Ради Херсонської обласної ветеранської організації
ГО «Асоціації ветеранів МВС України» В. ЛІТВІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон