На Херсонщині готуватимуть педагогів для навчання особливих дітей

Вже з наступного року у кожному районі Херсонщини бюджетним коштом створять інклюзивно-ресурні центри, де готуватимуть педагогів для роботи з дітьми-інвалідами.

Начальник обласного управління освіти і науки Євген Криницький каже, що в цьому є нагальна потреба. Адже у восьми районах (більше половини території краю) досі відсутні класи з інклюзивною освітою через те, що вчителі та дирекція шкіл просто побоюється брати на навчання хлопців та дівчат з обмеженими фізичними можливостями.

При цьому попит у родин на такі освітні послуги досить великий. Та й школи мають бути в особливих учнях зацікавлені матеріально: адже їм автоматично надходять і фінанси для забезпечення потреб таких новачків, у відповідності до принципу «гроші ходять за дитиною».

Втім, багато де це вже зрозуміли: наразі в регіоні таки створили 154 інклюзивних класи, і ще 167 збираються відкрити у 2018-му році.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон