Херсонщина: за користування радіочастотами бюджет отримав 0,9 мільйона гривень збору

Саме 933,4 тис. грн. рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України надійшло протягом січня - жовтняп.р. до державного бюджету від суб'єктів господарської діяльності Херсонщини.

Надходження перевищили минулорічний показник майже вдвічі або на 464,4 тис. гривень.

З початку року територіальні органи Головного управління ДФС у Херсонській області зареєстрували 82 суб'єкти господарювання, які є платниками рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

З них 60 юридичних осіб та 22 фізічні особи - підприємця. Більша половина платників ренти за радіочастоти перебуває на обліку Херсонської ОДПІ.

Довідково: Відповідно до статті 318 Податкового кодексу України, платниками рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України, визначені законодавством про радіочастотний ресурс.
Користування радіочастотним ресурсом України здійснюється на підставі:

- ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України та дозволів га експлуатацію суб'єктами господарювання, які користуються радіочастотним ресурсом України для надання телекомунікаційних послуг;

- ліцензій на мовлення, виданих Національною радою України з питань телебачення, радіомовлення та дозволів на експлуатацію – суб'єктами господарювання, які користуються радіочастотним ресурсом України для розповсюдження телерадіопрограм телеорганізаціями;

- дозволів на експлуатацію – спеціальними користувачами, технологічними користувачами та радіопрограмами;

Серед користувачів радіочастотним ресурсом України: телерадіокомпанії та суб'єкти господарювання, які використовують у своїй діяльності морський та сухопутний радіозв'язок.

Основні норми щодо адміністрування рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України визначено статтею 254 Податкового кодексу.

Прес-служба Головного управління
ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон