На Херсонщині буде своя нагорода

Депутати Херсонської обласної ради підтримали пропозицію облдержадміністрації про запровадження звання «Почесний громадянин Херсонської області»,створення нагрудного знака та мініатюри нагрудного знака.

Їх ескізи на комісії облради з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики та взаємодії з підприємствами енергетичної галузі представив заступник директора профільного Департаменту облдержадміністрації Павло Гавриш.

Жодних заперечень, щодо запровадження звання не було. Навпаки - члени комісії висловлювались у тому сенсі, що це несправедливо мати почесних громадян міста Херсона і зневажати теж херсонців, але мешканців області.

А от затверджувати ескізи саме у запропонованому вигляді комісія не погодилась. Депутати впевнені, що створення символіки Херсонщини, то справа всенародна і саме громада має вирішити це питання.

"Наша комісія беззаперечно підтримує ініціативу впровадження такого звання і нагороди. Але вважаємо недоцільним затверджувати його на безальтернативній основі. Мені особисто сподобалися представлені ескізи почесних знаків, – каже голова комісії Віктор Деркач, – але це думка одного херсонця. Тому вважаємо за доцільне залучити до роботи усіх небайдужих земляків".

Для цього у Херсонській області буде оголошено конкурс на кращий ескіз почесного знака, або ж суттєвого зауваження щодо його символіки. Переможця (чи переможців) очікує грошова нагорода.

Херсонська обласна рада

P.S. Більш детально про це можна буде дізнатися після розроблення положення про конкурс та визначення розміру нагород для його учасників. Спеціальних знань чи відповідної освіти для цього не потрібно. Учасником, а відтак — переможцем, може стати будь- хто з херсонців: від малюка до народного художника.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон