Херсонський театр «розстріляв» чернігівських глядачів

У театрі свято відбувається чи не щодня, адже це та структура, яка й створена для того, щоб його дарувати людям.Та особливою подією для акторів та всієї творчої театральної команди є гастролі, участь у театральних фестивалях. Адже це випробування, стрес і радість водночас. По-перше, це можливість зіграти на іншому майданчику, по-друге, випробувати свої сили і найголовніше – завоювати нових прихильників.

Тож, команда Херсонського академічного музично-драматичного театру ім. Миколи Куліша з радістю прийняла запрошення взяти участь у ювілейному 25-му фестивалі «Слов'янські театральні зустрічі».

На міжнародному фестивалі у Чернігові херсонці представили моновиставу «Лицар Храму» режисера Сергія Павлюка. Містична драма, що розгортається в двох площинах – Середньовіччі та наш час. Головний герой – колишній боєць спецназу, кілер. Під час Революції Гідності він був по ту сторону барикад, сприймаючи світ крізь призму оптичного прицілу.

Як зазначила Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини Чернігівського театру: «Для глядачів, що прийшли на моновиставу «Лицар храму», показ якої був призначений на 21-шу годину в експериментальному просторі «Білої сцени», вона розпочалась ще до того, як вони зайняли місця в залі. По дорозі до малого залу, вони несподівано натрапляли на постать у чорному костюмі й балаклаві, що закривала обличчя, з націленою снайперською гвинтівкою. Як потім з’ясувалося, оптичний приціл був насправді відеокамерою, зображення з якої транслювалося прямо на екран у театральній залі…Зворушені глядачі щирими оплесками дякували молодому талановитому акторові Валерію Гайфуліну за виразне створення такого складного сценічного образу та патріотичне спрямування цієї творчої роботи».

У Чернігові Херсонський театр здобув успіх, був нагороджений дипломом учасника фестивалю, а у подарунок отримав відзнаку, коровай та символічну солодку медаль. Голова оргкомітету фестивалю Сергій Мойсієнко побажав колективу Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша нових творчих здобутків та успішного проведення традиційних Міжнародних фестивалів «Мельпомена Таврії».

Саме фестивалі дають змогу професійному зростанню, розвитку, обміну досвідом та дають нові позитивні емоції без яких жодна творча людина не уявляє свого життя.

Еліза СОЛОДКА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон