У Херсонському театрі готують новорічну 3D-казку

Попри те, що на вулиці ще осінь, кожен з нас поволі подумки починає готуватись до зимових новорічних свят.Тож не дивно, що у найпотужнішому культурному херсонському хабі – академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша вже працюють над прем’єрою новорічної дитячої казки.

Режисер вистави Ірина Корольова привідкрила завісу і розповіла про що спектакль: «Назва майбутньої вистави, над якою ми вже розпочали активну роботу – «Фея у царстві тролей». Історія про те, як в одному королівстві молода принцеса випадково дізнається, що має сестру.

Виявляється, що ще в дитинстві її забрала Чаклунка темної скелі. Тож, дівчинка на ім’я Зоряна перед тим, як відзначити свої шістнадцять років, вирушає на пошуки сестри Сміляни. Для цього їй необхідно подолати неабиякі труднощі, адже Чаклунка проживає у царстві злих тролей».

Як закінчиться історія та чи знайде дівчинка свою сестру – інтрига для маленьких та дорослих глядачів. Наразі вже готовий макет декорації вистави, яка буде наповнена використанням відеопроекції та навіть 3D. Автор сценарію – режисер театру Сергій Новачук.

У виставі задіяні, як провідні актори театру: заслужена артистка України Світлана Добровольська, Світлана Козаченко, Тетяна Проворова, Євгенія Кірсанова, Костянтин Рогань, Євгеній Бельдюгін, так і багато молодих акторів: Марина Боднар, Віталій Пронько, Сергій Мевша, Ольга Крилова, Єлизавета Неглядюк, Поліна Маказепа, Олександр Устименко тощо.

Також режисер зізналася, що до нової постановки планують долучити вихованців театр-студії «Пролісок».

Чи переможе добро і чи віднайде втрачену сестру принцеса – про це дізнаєтесь незабаром. І хоч попереду ще багато роботи, команда напружено працює і готується здивувати глядачів новою казковою феєрією.

Єлизавета КРАСНІЧЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон