На Херсонщині розшукують атовців для оздоровлення

Херсонський обласний Центр допомоги учасникам АТО не може відшукати з-поміж учасників бойових дій на сході України тих, хто хоче відпочити й підлікуватися коштом держави саме зараз.

«На жовтень-листопад є п'ять безплатних путівок на санаторно-курортне лікування для учасників АТО і дві — для інвалідів-спинальників із супроводжуючою особою. Та заявки не надходять здебільшого через те, що демобілізовані хлопці хочуть довше побути з родинами, яких довго не бачили.

Хтось би поїхав з дружиною, але оплатити їй путівку за повною вартістю — не по кишені. У минулі роки оздоровниці, що спеціалізувалися на психологічній реабілітації бійців, часом погоджувалися розділити путівку навпіл: замість 18 днів на одного приймали пару на 9. Тепер психологічну допомогу санаторії включають у комплекс загальних послуг, і таких винятків, як раніше, не роблять. З другого боку, воно й правильно: скорочений курс реабілітації менш ефективний», — каже керівник Центру допомоги учасникам АТО Наталія Возаловська.

З коштами на лікування захисників в області немає жодних проблем. Цьогоріч тільки з держбюджету на путівки для атовців та інвалідів бойових дій передбачено 759,5 тисячі гривень. Тридцятеро такою пропозицією скористалися. Але більшість готові оздоровлюватися не інакше, як влітку біля моря. А з цим не завжди складалося.

Оскільки звичайних відпочивальників було задосить, власники оздоровниць не поспішали зв'язуватися з бюджетними грошима. Або пропонували демобілізованим за ці путівки «доплачувати зверху», натякаючи, що інакше не зможуть забезпечити їм нормальні побутові умови.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон