Як у Херсоні проходив урочистий мітинг з нагоди Дня захисника України

Вчора для нас, українців, був особливий день. Ми відзначали одразу три свята: релігійне – Покрову Пресвятої Богородиці, та два державних- День українського козацтва, який був встановлений у 1999 році, і День захисника України – зовсім нове свято, започатковане 14 жовтня 2014 року.

У всіх містах нашої країни відбуваються урочисті мітинги, а також заходи, присвячені Дню захисника України.

Херсонці теж зібралися разом, щоб привітати тих, хто захищає нашу землю від лютого ворога.

О 10:00 біля Алеї Героїв незалежної України розпочався урочистий мітинг з нагоди державного свята.

На мітингу були присутні головні герої сьогоднішнього свята – військові, козаки, волонтери, - а також представники міської та обласної влади, представники херсонського духовенства, ЗМІ та жителі Херсона.

Розпочав святковий захід голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв: «Це хоч і нове свято для нас, але це свято відображає прагнення українського народу до здобуття своєї держави, волі, мови, території. До того, щоб наші діти були щасливими на своїй, Богом даній землі. Друзі, усіх вітаю зі святом! Я впевнений, що ми ніколи на зрадимо наших дітей!».

До привітального слова долучився голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер: «Ми вдячні усім воїнам, які боронять нашу землю. Ми вдячні їм за те, що сьогодні над нами мирне світле небо, сяє сонце, діточки йдуть до школи, матері народжують дітей. Велике вам спасибі, уклін вам до самої землі! Сьогодні йде війна добра і зла, тому я хочу привітати зі святом воїнів добра!».

«Ми всі є носієм історичної пам'яті. Кожен українець незалежно від віку, статі, національності, релігії розуміє, що таке захищати Батьківщину. Мені здається, що сьогоднішнє свято саме про це. Скільки б років не пройшло, ми є, ми будемо, і нас буде все більше. Ми розуміємо, хто ми, де кордони нашої держави і нашого терпіння», - зауважив міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.

Привітав усіх військових та херсонців і народний депутат України Олександр Співаковський: «Через 1117 років, після того, як Пресвята Богородиця прийшла на нашу землю, наша Україна також має захист. Тому сьогодні у нас подвійне свято – і духовне, і державне. Наразі ключовим елементом розвитку України є наша єдність. Тому дуже важливо, що сьогодні тут присутня уся влада, як міська, так і обласна, а також представники Верховної ради. Тільки через єдність будь-яких політичних еліт ми зможемо захистити нашу Україну».

Привітала херсонців піснею «Україна – це ти» юна співачка, переможниця фестивалю «Чорноморські ігри – 2017» - Єлизавета Волощенко.

Також під час урочистостей з нагоди Дня захисника України відбулося нагородження військових, волонтерів, представників влади, які роблять усе для того, щоб Україна була вільною та унітарною країною.

Помолилися за мир в нашій країні та за всіх, хто віддав своє життя у боротьбі за нашу незалежність, представники херсонського духовенства.

Завершився мітинг покладанням квітів до меморіалу.

Наталя РОЖКОВАН
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон