На Херсонщині серед кандидатів переважають самовисуванці

10 територіальних виборчих комісій, що забезпечують вибори в 10 об'єднаних терито­ріальних громадах Херсонщини 29 жовтня, затвердили перелік кандидатів.

Всього зареєстровано 43 кандидати на посаду сільських та селищних голів та понад 1000 кандидатів у місцеві депутати. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА відстежили процес в усіх територіальних виборчих комісіях регіону.

Найменша конкуренція серед кандидатів простежується в Ювілейненській сільській виборчій комісії Олешківського району, куди надійшло всього 3 подання на депутатів та 1 висування на голову.

— Однією з найперших по­літичних сил, яка зробила подання до виборчих комісій Кос­тянтинівської, Любимівської, Станіславської, Білозерської та Борозенської об'єднаних громад, стало ВО ''Батьківщина'', — зазначає координатор довготермінового спосте­реження за виборами в Херсонській області Максим Єлігулашвілі.

— До трьох з вищеперелічених виборчих комісій вона подала по 26 кандидатів, а до інших — 14 і 22 відповідно. За кількістю подань ця партія поступається тільки самовисуванцям, яких вже 183. Варто зазначити, що кандидатів від локальних партій немає, більшість подань виборчі комісії отримали від фракцій з Верховної Ради.

Трійку ліде­рів в області замикає Аграрна партія України. Крім того, на­дійшли подання від інших партій: УКРОП — 33, ''БПП ''Солідар­ність'' — 31, ''Наш край'' — 12, ''Опозиційний блок'' — 11, Об'єднання ''Самопоміч'' — 7. Щодо партійної приналежності кандидатів на посаду сільських та селищних голів, кандидати представляють такі політичні сили: ВО ''Батьківщина'' — 4, ''БПП ''Солідарність'' — 2, УКРОП — 2, ''Наш край'' — 1 та ВО ''Свобода'' — 1.

Діючі сільські та селищні голови в більшості обрали шлях самовисування. Лише чулаківський сілький голова задекларувала належність до політичної сили ''Наш край''. Вибори голови у Бехтерській ОТГ пройдуть фактично безальтернативно: був зареєстрований лише 1 кандидат — чинний сільський голова.

Водночас у кількох ОТГ уже відчувається конкуренція між чинними головами, які об'єдналися в одну громаду. Так, у Костянтинів­­ській ОТГ одночасно 3 голови вирішили спробувати свої сили, у Борозенській, Білозерській та Станіслав­ській — по 2.

У Громадянській мережі ОПОРА працює ''гаряча'' лінія, на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів — (044) 591-44-44 (вар­тість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Олена АНТОНЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон