У Херсоні - урочисте святкування з нагоди Дня юриста

Сьогодні, 6 жовтня, за ініціативи Головного територіального управління юстиції у Херсонській областів приміщенні Херсонського музичного училища відбулося урочисте святкування з нагоди Дня юриста.

На урочистому зібранні були присутні представники обласної ради, обласної державної адміністрації, силових структур, судів, очільники органу юстиції в минулих роках, нотаріуси, працівники Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, пенітенціарії та співробітники відділів та управлінь юстиції Херсонщини.

Урочистості відкрив начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський, який наголосив, що сьогодні ми вшановуємо представників багатьох професій – науковців, адвокатів, нотаріусів, правоохоронців, прокурорів, суддів, працівників юридичних служб численних українських підприємств, установ та організацій – всіх тих, хто присвятив себе вивченню права.

«Саме тому я вважаю себе не керівником, а одним з членів величезної херсонської сім'ї юристів. Є дві надзвичайні професії, до представників яких людина звертається найчастіше лише у разі крайньої потреби – це лікарі і юристи»,- зазначив Костянтин Хутковський.

Тому основна мета професії юриста – встановлення справедливості. Побажав, щоб такі людські чесноти як справедливість, чесність та повага до людей, ніколи не полишали служителів Феміди.

З нагоди професійного свята правників Херсонської області привітали голова Херсонської обласної ради Мангер В. М., заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Балонь А. Б., начальник управління кадрового забезпечення Головного управління Нацполіції в Херсонській області Кучерявий М.С., голова Господарського суду Херсонської області Пригуза П.Д. та інші.

За досягнення та успіхи в роботі, високий професіоналізм, особистий внесок у розбудову демократичної правової держави, забезпечення законності, прав та свобод людини і громадянина та з нагоди відзначення Дня юриста було нагороджено більше 20 юристів: адвокатів, нотаріусів, фахівців територіального органу юстиції, працівників з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, та спеціалістів безоплатної вторинної правової допомоги.

Урочисті збори завершилися святковим концертом.

Довідка: Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області з серпня 2016 року очолює Костянтин Хутковський. У підпорядкуванні якого знаходяться чотири управління (Управління державної виконавчої служби, Управління державної реєстрації, Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти, Управління фінансового та матеріально-технічного забезпечення) тринадцять відділів та чотири сектори.

Також в структурі Головного територіального управління юстиції знаходяться двадцять два районних відділи державної виконавчої служби та двадцять чотири районних відділи державної реєстрації актів цивільного стану, а також двадцять одна державна нотаріальна контора та державний нотаріальний архів. Численний колектив Головного територіального управління юстиції налічує майже 700 працівників, 413 це державні службовці, 90% - юристи!

Прес-служба Головного територіального управління юстиції
у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон