Олена Урсуленко: Поважні херсонці потребують щоденної підтримки й уваги

У Херсоні відбувся перший в Україні фестиваль «Золотий вік», приурочений до Дня людей похилого віку.

Свято зібрало на кількох майданчиках обласного центру молодих душею херсонців. Протягом двох днів на них чекав «Мистецький салон», фотовиставка «Золоті пари Херсонщини», танцювальна ретро-вечірка «Вальс...Фокстрот... Танго», виступи 30 народних колективів міст й районів області, а також гала-концерт.

Ідею проведення такого фестивалю в Херсоні одна з організаторів, голова ГО «Громада.UA» Наталія Шатілова на своїй сторінці в ФБ визначила так: «...вік не є перешкодою розвитку та самореалізації в будь-якій сфері життя – починаючи з соціальної, творчої, громадської, тощо...

В Херсоні багато успішного досвіду, коли саме Поважні Люди знаходили та розвивали свій талант та здібності і вони є яскравим прикладом активної життєвої позиції, яка рухає наше суспільство!

Саме познайомити та скоординувати людей поважного віку та організації, клуби, творчі колективи, освітні та волонтерські проекти, які саме займаються розвитком та захистом цієї вікової групи, і є метою Фестивалю».

На заклик громадської організації «Громада.UA» відгукнулись школярі, студенти, підприємці, волонтери, трудові колективи, депутати селищної, міської та обласної рад. З сімейного фестивалю «МАТУСЯ - РОДИНА - ХЕРСОН - УКРАЇНА!» розпочалась співпраця головних організаторів та секретаря Херсонської міської ради Олени Урсуленко.

«Херсонці поважного віку потребують щоденної підтримки й уваги, не лише на свята. Але те, що такий фестиваль заснований саме в нашому місті, свідчить про небайдужість молодих людей і людей середнього віку до того, як живуть і чим дихають ті, кому 50+.

Вони зробили свій внесок у розвиток Херсона, тепер молодь повинна продовжити їх справи. Я хочу подякувати активним херсонцям, підприємцям, депутатам, які влаштували справжнє душевне свято для людей поважного віку, через благодійність демонструючи велику вдячність за їх життєвий шлях, досвід та мудрість», - підкреслила секретар Херсонської міської ради Олена УРСУЛЕНКО.

Фото Володимира Шатілова

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон