На Херсонщині підприємці - «будівельники» заволоділи коштами місцевого бюджету

На Херсонщині підприємці - «будівельники» взялися виконувати капітальні ремонти гуртожитків та поліклініки за кошти, зібрані платниками податків до місцевого бюджету.

Тільки от значно завищили вартість виконаних робіт та заволоділи коштами міської ради у значних розмірах. А власники бюджетних коштів «опрацьовували» нову схему привласнення за допомогою підрядників - фізичних осіб - підприємців – не платників податку на додану вартість.

Це стало відомо спеціалістам відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДФС у Херсонській області під час проведення системного моніторингу фінансових потоків, які дозволяють визначити тих платників податків, що маніпулюють державними коштами, вдаються до сумнівних фінансово-майнових операцій та застосовують тіньові схеми для розкрадання коштів місцевих громад, а також завдяки плідній співпраці з правоохоронними органами області.

Так, у вересні поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень за статтею 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України двома фізичними особами - підприємцями.

Прес-служба Головного управління
ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон