У Херсоні відбувся регіональний круглий стіл з міжнародною участю

21 вересня загальноуніверситетська кафедра мовної освіти Херсонського державного університету провела традиційний VI регіональний круглий стіл з міжнародною участю «Україна — Азербайджан: перетин культур Заходу й Сходу».

На пленарному засіданні учасників заходу привітала проректор з міжнародних зв'язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій ХДУ Оксана Лаврикова. Також вона вручила грамоти переможцям науково-лінгвістичного квесту, що відбувся 19 вересня.

У своєму виступі проректор окреслила основні напрями міжнародного співробітництва й зовнішньо-економічної діяльності нашої країни та Азербайджану. Також Оксана Валентинівна наголосила на реалізації програми подвійних дипломів, залученні та прийому іноземних студентів на навчання до ХДУ, співпраці з представниками іноземних держав в Україні, участі в міжнародних програмах та інших актуальних питаннях.

Доцент загальноуніверситетської кафедри мовної освіти Наталія Місяк окреслила деякі теоретичні проблеми методики навчання української граматики студентів – носіїв азербайджанської мови. Також Наталія Володимирівна презентувала присутнім цікаві приклади, порівнюючи граматичну структуру українських та азербайджанських слів.

За допомогою skype-зв'язку усі учасники круглого столу мали можливість послухати студента ІІІ курсу факультету економіки і менеджменту ХДУ Фаріда Мелікова із доповіддю «Азербайджанська модель мультикультуралізму й толерантності».

З особливим зацікавленням присутні на заході сприйняли виступ студентки ІV курсу факультету іноземної філології Гюнай Ахмедової, яка зачитала фрагменти поеми «Причинна» Тараса Шевченка українською та азербайджанською мовами. Магістрантка факультету природознавства, здоров'я людини і туризму Айдан Гулудзаде представила тему, дослідженням якої стали гастрономічні традиції кавказьких народів на теренах Херсонщини.

Проведений круглий стіл запам'ятається всім учасникам чудовим виконанням на баяні українських та азербайджанських музичних композицій студентом ІІІ курсу факультету культури і мистецтв Ярославом Погорєлим.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон