Херсонський губернатор пишається нашими фермерами

Порівнявши досвід розвитку тваринництва Білорусі і Херсонщини, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що пишаюся нашими фермерами.

Вчора, 19 вересня, він відвідав ТОВ „Фрідом Фарм Бекон" у м. Олешки, щоб порівняти масштаби виробництва, якісні та кількісні показники, перспективи розвитку вітчизняного підприємства з подібними білоруськими сільгосппідприємствами.

Дане господарство спеціалізується на виробництві свинини і є одним з найбільших на півдні України. На ньому вирощують майже 25 тис поголів'я, у тому числі 2000 свиноматок. Взагалі, підприємство має філіали ще в двох районах області: Горностаївському та Каховському. Загальна кількість робітників становить 250 осіб.

Ферма в Олешках найменша, вона функціонує з 2002 року. Склад її працівників налічує всього 26 осіб, але саме тут знаходиться генетичний потенціал компанії, племінне ядро свиней. Майже всі працівники ТОВ „Фрідом Фарм Бекон" є випускниками Херсонського державного аграрного університету.

ТОВ „Фрідом Фарм Бекон" на сьогодні не має глибокої переробки свинини, тому дуже важливо її забезпечити. Херсонщина має бути не сировинним регіоном, а продукційним. Відвідавши господарство в Олешках, впевнився, що потенціал в нашій області є і ми допомагатимемо в розвитку таких проектів, - заявив Андрій ГОРДЄЄВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон