Фіскали Херсонщини вкотре виявили нелегального перевізника

Днями спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області здійснювали заходи щодо легалізації праціта запобігання порушень у сфері пасажирських перевезень.

Зокрема, робота була спрямована на виявлення громадян, які здійснюють підприємницьку діяльність без державної реєстрації, в тому числі й через Інтернет–таксі.

Так, за допомогою мобільного додатку «Тачка!» було замовлено послугу з перевезення.

Про прийняття цього замовлення в роботу водій надіслав замовнику смс-повідомлення. Однак, у ході проведення заходів фіскали встановили, що цей таксист не має статусу фізичної особи - підприємця.

Тож у підсумку, замість не облікованих і неоподатковуваних коштів, підприємець отримав... протокол.

Адже за здійснення нелегальної діяльності частиною першою статті 164 Кодексу України про адміністративні порушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від однієї тисячі до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. грн. до 85 тис. грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Наразі матеріали про зазначене адміністративне правопорушення передано до Херсонського міського суду Херсонської області.

Шановні громадяни, пам'ятайте, що від неофіційного здійснення господарської втрачають як держава, так і громадяни. Тож давайте спільно дбати про власне благополуччя та України в цілому!

Прес-служба Головного управління
ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон