За ліками - до міста

Жителі Дніпрян Новокаховської міськради просять місцеву владу відкрити у селищі хоча б одну аптеку.

''Для нас це дуже болюче питання, — зізнається дніпрянський селищний голова Анатолій Білий. — Дійсно, багато людей звертається з проханням відкрити аптеку''.

За словами директора КП ''Центральна міська аптека Новокаховської міської ради'' Олени Ходорковської, вони вже пробували відкрити комунальну аптеку в Дніпрянах, однак вона виявилася дуже збитковою. Найближча від селища аптека знаходиться в мікрорайоні Центральна Основа. Проте там вона працює лише до 19.00.

Поки одні жителі страждають від відсутності будь-якої аптеки, інші скаржаться на високі ціни і поганий асортимент в аптеках комунальних. Олена Ходорковська пов'язує це з поширенням підробних медикаментів у приватних аптечних мережах за цінами, нижчими від ліцензійних.

''Крім того, ми змушені, на відміну від приватних мереж, виконувати всі ліцензійні умови. Тож нас перевіряють, як нікого іншого'', — пояснює вона.

Найбільш проблемним відділенням Ходорковська називає аптеку в Таврійську. ''Дане приміщення ми орендуємо у Тав­рійської міськради. Ані ремонту, ані опалення — нічого ми зробити не можемо. Натомість під аптекою сауна, що дає сирість і грибок по стінах. Опалення взимку відсутнє.

Ми зверталися з проханням вирішити дане питання до Таврійської міськради, але воно залишається відкритим. Сама аптека є збитковою, а на додачу до цього поряд відкрилася приватна аптека. Ми цю філію тримаємо, адже вона обслуговує все місто Таврійськ. Водночас за нашими ліцензійними умовами ми повинні мати відповідні умови в усіх наших аптеках. Інакше нас можуть позбавити ліцензії'', — додає вона.

Комунальна центральна аптека в Новій Каховці є єдиною, що забезпечує наркотичними лікарськими засобами місто, його населені пункти і навіть сусідні райони.

Відкидає Олена Ходорковська й звинувачення в завищених цінах на наркотичні знеболювальні препарати, що нібито постачаються для Новокаховської центральної міської лікарні. Нагадаємо, що цю інформацію нещодавно оприлюднив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

''Є лише одна компанія, яка має право надавати для реалізації в роздрібній торгівлі наркопрепарати. Тож ми мусимо брати їх саме у неї'', — підкреслює Ходорковська.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон