Вбивці військового на Херсонщині винесли вирок

12 років позбавлення волі отримав військовослужбовець, який 17 травня 2016 року в Генічеському районі вбив свого колегу, 31-річного Олексія Євдощука.Такий вирок 22 червня йому виніс Новокаховський міський суд.

Під час судового процесу було доведено, що вбивця потрапив у Збройні сили України по мобілізації, а причиною трагедії стали його неприязні стосунки з колегою по службі.

В той фатальний день він добряче випив і двічі вистрелив у Олексія Євдощука. Той помер за лічені хвилини. Державне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

Сам обвинувачений під час судових засідань свою провину так і не визнав і повторював, що він нікого не вбивав і вбивати не збирався.

«Через це розгляд справи затягнувся, — розповіла відома волонтерка з Нової Каховки Ольга Данилова. — Зрештою була проведена колосальна робота, що коштувала чимало нервів і сліз. Зі свого боку я допомагала чим могла, розмовляла і заспокоювала батьків Олексія Євдощука, при цьому переживаючи їхній біль. Але життя покаже, що буде далі. Тим більше, що обвинувачений має право оскаржити вирок суду».

Вбивство військовослужбовця мало величезний резонанс. Адже йому вдалося вижити в гарячих точках Донбасу у складі четвертої роти другого батальйону 95-ї бригади. В зоні АТО Олексій служив разом із батьком Олександром. Згодом 95-ту бригаду направили у Генічеський район на кордон з окупованим Кримом.

— Загибель Олексія є великою втратою для батальйону. Це була людина, на яку можна було завжди покластися, — сказав про загиблого товариша офіцер 2-го батальйону 95-ї бригади Борис Рябуха.

Поховали Олексія Євдощука в селі Студениця Житомирської області, звідки він родом. У нього залишилася дружина і син.

Олег БАТУРІН
«Новий день»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон