Співаковський про закон, який буде визначати освітнє майбутнє

Законопроект 3491-д про освіту – це той закон, який на 20-25 років буде визначати освітнє майбутнє України, - зауважив народний депутат,перший заступник Голови Комітету з питань науки та освіти Олександр Співаковський.

«На цьому тижні має бути розглянуто законопроект 6548 про внесення змін до закону "Про вищу освіту" щодо діяльності вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей.

Це є важливий законопроект і ми маємо його проголосувати терміново, аби ці університети мали можливість сформувати контингент, який буде забезпечувати кордон інтелектуальності, кордон освіченості.

Отже, маємо зрозуміти, що далі в ручному режимі такі питання можна вирішувати, але ми повинні зрозуміти територію, на якій ці правила повинні працювати», – зазначив політик.

«А законопроект 3491-д про освіту – це той закон, який на 20-25 років буде визначати майбутнє України і побудову відповідного освітнього простору. Головний меседж цього документу – розширення можливості для головних суб'єктів освітнього простору для учня, для вчителя, для викладача, для університетів.

Або ми будемо закладати основу для цього розвитку, або ні. Там є деякі суперечливі моменти, але я буду звертатися до всіх народних депутатів, аби за нього проголосувати. З першого вересня наші діти повинні йти на навчання по новому закону», – резюмував Олександр Співаковський.

«Крім того нам вкрай необхідно прийняти законопроект 5023 про внесення зміни до статті 44 Закону України "Про вищу освіту", який буде вирівнювати в правах дітей- сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування», – додав він.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон