Херсонський музей отримав безцінний подарунок

Херсонський художній музей знову отримав безцінний дарунок! Відразу 9 живописних полотен талановитого майстра, нашого земляка, Єгора Толкуновапоповнили музейну колекцію по завершенню виставки «Єгор Толкунов. Мій храм».

Експозиція, приурочена до великого християнського свята Трійці, представляла сакральну тематику у творчості художника.

Полотна живописця на релігійну тематику проникнуті глибиною людської віри у Спасителя, зігріті особистими багаторічними батьківськими переживаннями за долю старшого сина Андрія, який, будучи талановитим художником, вибрав усамітнений шлях до Бога і став ченцем.

Практично у всіх своїх полотнах Толкунов намагається донести до нас ідею того, що в душі кожної людини завжди знайдеться місце для високих почуттів, що ми повинні не прогаяти найголовніше — пошук сенсу життя, навіть усвідомлюючи, що шлях кожного з нас до пізнання буде достатньо важким...

Живопис Толкунова — це одне з найцікавіших явищ у сучасному українському мистецтві. За природою свого обдарування, він є художником-інтелектуалом, дуже глибокою творчою натурою.

Полишаючи за собою поважний, майже п'ятдесятирічний шлях у мистецтві, живописець пройшов декілька етапів своєї творчої еволюції та переосмислення власних поглядів, які вплинули на зміну його життєвих орієнтирів.

Наразі 69 робіт майстра прикрашають колекцію музейного зібрання, за що ми щиро вдячні Єгору Єгоровичу. Здоров'я і творчого натхнення Вам, Майстер!

Херсонський художній музей

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон