Літературне життя Таврійського краю активно вирує та розвивається

Управління культури Херсонської ОДА разом з відомими письменниками Херсонщини Василем Загороднюком та Валерієм Куликом завершують роботу над упорядкуванням24-го номеру літературно-художнього альманаху "Степ". Це важлива подія, - ділиться на своїй сторінці facebook начальник управління культури Херсонської ОДА Світлана Думинська.

Трохи історії.
У далекому 1886 році завдяки зусиллям активної та патріотично налаштованої інтелігенції було підготовлено та видруковано херсонський белетристичний альманах "Степ".

Цей збірник у скрутний для української мови та літератури час став четвертим українським альманахом, в якому більшу частину художніх творів та літературознавчих статей опубліковано українською мовою.

У фондах ХОУНБ ім. О.Гончара є копія першого випуску збірника – оригінал зберігається у літературному відділі Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Тривалий період з різних причин альманах не друкувався. Його відновлення сталося у 1991 році, відразу ж після проголошення Незалежності України. Та знову настав період, коли альманах перестали видавати.

І ось в 2016 році альманах «Степ», святкуючи свій ювілей - 130 років з дня виходу першого номеру знову побачив світ. В рік ювілею альманаху наша Держава відзначала своє 25-річчя.

Для Спілки письменників Херсонщини, для творчої інтелігенції, для молодих і вже відомих письменників відновлення альманаху "Степ" стало імпульсом нового творчого життя.

А фахівці Управління культури пишаються тим, що мають честь долучитися до відновлення життя такого відомого і важливого для Херсонщини видання.

Насичений зміст цього збірника вкотре доводить, що літературне життя Таврійського краю активно вирує та розвивається.

У часописі урізноманітнюються теми і рубрики, розширюється коло авторів - альманах має "власне обличчя" з унікальною колористикою наших степів.

ТОЖ МИ ПРАЦЮЄМО НАД ВИХОДОМ НОВОГО літературно-художнього альманаху "СТЕП"! Плануємо його презентацію напередодні Дня Незалежності України.

Світлана ДУМИНСЬКА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон