Скандального будівництва в Херсоні не буде?

На позачерговій сесії Херсонської міської ради депутати прийняли безпрецедентне рішення (як для питання, що стосується ласого шматка землі!)— призупинити видачу містобудівних документів на будівництво житлового будинку по пр-ту 200 років Херсона (на розі вул. Карбишева) до висновків тимчасової контрольної комісії, а також правоохоронних органів.

Чергове засідання даної комісії відбулося за кілька годин до сесії, і саме з урахуванням її ре­комендацій голосували обранці.

Про те, що землевідвід ПП ''Геолікс'', який має наміри будувати багатоповерхівку на місці, де розташовані зелена зона і дитячий майданчик, видано з порушеннями, комісія дійшла висновку у зв'язку з, як мовиться, обставинами, які знову відкрилися.

Приміром, тими, що стосуються раптового зникнення з документації рядка про будівництво дитсадка, який забудовник зобов'язувався звести поряд з висоткою. Також нещодавно стало відомо, що фірма зривала строки орендної плати за землю — сума була внесена одноразово й буквально вже коли спалахнув скандал навколо будівництва на 200 років Херсона. До всього того ще й випливло питання благоустрою орендованої території — довгий час порядок на земельній ділянці наводили мешканці прилеглих будинків, а ниніш­ній забудовник і не показувався!

Всі ці факти викладені контрольною комісією у зверненні до органів прокуратури і вже відправлені за призначенням. До речі, і на засіданні комісії, і на сесії були активно представлені мешканці п'яти багатоповерхі­вок на проспекті 200 років Херсона.

Вже понад три мі­сяці, відколи стало відомо про наміри ПП ''Геолікс'' будуватися, люди самовіддано борються за зелену зону на своєму подвір'ї і, судячи з усього, поступатися забудовнику не збираються. І про це мешканці ще раз нагадали, організувавши свято до Дня захисту дітей поблизу того самого скверу. Захід показав, як багато у сусідніх будинках мешкає малечі і що саме заради неї дорослі відстоюють зелену зону.

Марина САВЧЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон