На видобуток піску мають дозвіл лише три фірми

Херсонська обласна рада прийняла політичне рішення та взяла курс на легалізацію та організацію роботи підприємств щодо видобудку піску.

Повний пакет необхідних дозвільних документів на видобуток піску в Херсонській області мають лише три підприємства, а саме: ДП «Херсонський морський порт», ТОВ «Георесурси» та ТОВ «Південно-Український пісок».

Інші не мають необхідних дозволів, тому й не мають підстав проводити видобуток піску.

Про це йшлося на нараді під головуванням очільника Херсонської обласної ради Владислава Мангера, за участю керівників правоохоронних та контролюючих органів, керівників профільних установ.

«Зрозуміло, що організації, які не володіють повним пакетом документів та дозволами, буквально крадуть пісок у громади Херсонщини. Вони продають його за безцінь, тим самим наносячи збиток як бюджету області, так і фірмам, що працюють легально. Звертаю увагу, що за підсумками сьогоднішньої наради відповідний протокол буде направлено до контролюючих, правоохоронних структур, передано в ЗМІ, депутатам облради для спільного дієвого контролю за ситуацією навколо добичі та реалізації піску, згідно компетенції кожного», - сказав Владислав Мангер.

Також учасники наради радять підприємцям купувати пісок лише у фірм, що мають відповідні дозволи та належно сплачують податки.

ДОВІДКА:

На території нашої області виявлено понад 20 родовищ будівельного піску, проте Держбалансом враховується 11. До промислової розробки залучено 3 родовища: (Шабовське) ДП «Херсонський морпорт» розробляється з 1986 року; (Кардашинське) ТОВ «Георесурси» розробляється з 2002 року та ТОВ «Південно-Український пісок» (Подокалинівське родовище), що планує розпочати видобуток корисної копалини з липня 2017 року.

Анжела ГОЖА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон