Реальний результат ефективної співпраці влади і бізнесу на Херсонщині

Так голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв назвав знакову подію - відкриття водного сполучення ракетою за маршрутом Херсон - Кінбурнська коса

Сьогодні, 13 червня на Херсонщині стартував ще один туристичний маршрут (міжрегіональний) - з Херсона до Кінбурнської коси, що у Миколаївській області.

Це стало можливим за підтримки голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва, голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Савченка та Героя України, генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського.

"Ми поставили за мету відродити річкові перевезення і досягли її спільно з компанією «Нібулон». Це і є реальний результат ефективної співпраці влади і бізнесу.

Переконаний, що завдяки такому комфортному сполученню нам вдасться залучити на відпочинок до Херсонщини ще більше туристів, ніж минулого року. А це не менше 3,5 млн відпочивальників.

Тому я щиро запрошую всіх на відпочинок до гостинної Херсонщини, до наших Мальдів! Набирайтеся нашого південного сонця, смакуйте екологічно чисті овочі та фрукти. Ми чекаємо на вас!», - зазначив Андрій Гордєєв.

В свою чергу Олексій Вадатурський подякував Андрію Анатолійовичу за підтримку у реалізації відродження річкових перевезень та додав: "До організації належного рівня причальної інфраструктури на Кінбурнській косі фахівці компанії поставилися з особливою відповідальністю.

А саме, встановили спеціальний плавучий причал для швартування пасажирських суден на підводних крилах, котрий не дозволить порушувати екосистему та зберегти біорізноманіття Національного природного парку «Білобережжя Святослава».

Елеонора ГУСЬКОВА
Фото автора

Довідково: Кінбурнська коса унікальна своєю красою. Степову смугу, завдовжки 2,5 км, омиває Дніпро-Бузький лиман з однієї сторони. З іншої - море - солона Ягорлицька затока. Тут зустрічаються "Чорне море" та "дід Дніпро"... Та дістатися до цих природних красот можна лише перекладними, автобусом, а потім катером.

Тому відроджуючи річкові перевезення до Кінбурнської коси ми піклуємося про туриста і відроджуємо туризм одночасно. Для відпочивальників на Кінбурнській косі на сьогодні діє 4 екскурсії:

- відвідування окремих локацій Національного природного парку «Білобережжя Святослава», в тому числі пам'ятник Суворову, алтар Ахіла, пам'ятний знак, присвячений морській битві 1788 року Російської імперії та турецьких військ, шпиль Кінбурнської стрілки;

- розповідь про історію парку, Дніпро-Бузький лиман, Ягорлицьку затоку, Чорноморський біосферний заповідник;

- Bird watching - спостереження за птахами у природі;

- панорамний огляд м.Очакова.

P.S. До 23 червня з Херсона до Кінбурнської коси ракета курсуватиме у тестовому режимі. За цей час буде сформована вартість квитка та зручний для відпочивальників графік.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон