Мангер закликав повернутися обличчям до підприємців

До цього голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер закликав сьогодні, 1 червня, у Херсоні під час дискусії з приводу Стратегії розвитку МСП (малого та середнього підприємництва) Херсонської області.

Так, за даними дослідників, 77% респондентів вважають, що бізнесу в Україні необхідна сприятлива державна політика, проте лише 6% потребують державної підтримки. Цікаво, що середній вік представників підприємств-юридичних осіб становить 47 років, фізичних осіб-підприємців – 39 років. 76% серед керівників підприємств – чоловіки, жінок на таких посадах нарахували 24%.

«Проблеми розвитку МСП набагато глибші, ніж показники економічної ситуації в країні, відсоток за віком тощо. Зверніть увагу, що більше половини опитаних вважають, що чи не головною перешкодою для розширення їхньої діяльності є відсутність ринку на товари чи послуги.

Події на Сході заважають 18% підприємців, а корупція в їхньому «рейтингу» на останньому місці – лише 17% про неї згадали. Проте я переконаний, що об'єктивні негативні умови для розвитку МСП все одно нижчі, ніж суб'єктивні: Херсонська область завжди вважалася пасивним регіоном для бізнесу», – зазначив Владислав Мангер.

На думку голови обласної ради, головна проблема полягає у тому, що Україна, і Херсонщина – зокрема, «втрачають кадри».

«Якщо порахувати, скільки молоді після ЗНО залишає нашу країну і область, саме тут стає не по собі. Батьківщину полишають тямущі хлопці і дівчата, що мають змогу самі вступити до європейських вузів, або ті, за яких готові платити немалі кошти батьки.

Тобто це – стабільний середній клас населення. Чи повернуться всі ці діти вже спеціалістами в Україну – питання, чи не відчує держава їхньої відсутності – навряд чи. Не будемо забувати й про те, що великий відсоток людей, що вже відбулися, також лишає Україну», – зазначив Владислав Мангер.

Крім того, очільник облради підкреслив, що держава у стислі терміни має врегулювати це питання і повернутися обличчям до підприємців, інакше відсотки невдоволених ставленням держави до МСП стрімко зростатимуть.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон