Херсонводоканал починає примусове стягнення заборгованості за воду

Споживачі МКП Херсонський водоканал, які не сплачували за спожиті послуги понад три місяці, автоматично потрапляють до переліку боржників,з якими підприємство працюватиме у судовому порядку.

На сьогоднішній день більшість мешканців міста не в повному розмірі сплачують за послуги водопостачання та водовідведення і, на жаль, кожного місяця заборгованість за надані послуги зростає.

Ми розуміємо, що фінансово-економічні зміни у державі, які пов'язані в тому числі з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, суттєво відобразились на життєвому рівні громадян.

Як наслідок, певна кількість споживачів не має можливості здійснювати оплату своєчасно та в повному обсязі. Для таких громадян держава запровадила можливість оформлення субсидії. Якщо оплата за комунальні послуги перебільшує 15% частку від сукупного доходу сім'ї – ви можете отримати субсидію. Для цього необхідно звернутись до управління праці та соціального захисту населення районних у місті рад.

Від своєчасної та повної оплати за спожиті послуги залежить надійність функціонування системи водопостачання та водовідведення нашого міста. Саме тому Херсонводоканал змушений вживати заходи з примусового стягнення заборгованості.

Споживачі, які не сплачували за спожиті послуги понад три місяці, автоматично потрапляють до переліку боржників, з якими підприємство працюватиме у судовому порядку.

Зазначимо, що стягнення боргів у судовому порядку додає на боржника додаткових грошових навантажень у вигляді судових зборів. Тому на етапі досудових попереджень, наполегливо рекомендуємо в найкоротші терміни врегулювати питання оплати боргів у досудовому порядку.

В разі неможливості погашення заборгованості в повному обсязі, пропонуємо власнику або особі, яка зареєстрована за цією адресою, укласти договір реструктуризації, для чого необхідно звернутися до Водоканалу за адресою - пл. Тутушкіна, 9 каб. № 2 (при собі мати паспорт та розрахункову книжку).

Нагадуємо, що частині боржників в судовому порядку можуть заборонити виїжджати за межі України за наявності боргів за комунальні послуги (це питання може бути особливо актуальним, адже наближаються літні відпустки).

МКП Херсонський водоканал

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон