Співаковський: Звичайні діти матимуть можливість спілкуватися з дітьми, які мають особливі потреби

Так народний депутат України, перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковський аргументував необхідність закону щодо інклюзивної освіти.

ВР ухвалила в цілому закон щодо інклюзивної освіти. За відповідне рішення – проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг, реєстр. № 6437, поданий Президентом України Петром Порошенком, проголосувало 297 депутатів.

Народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка», перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковський, під час свого виступу в Парламенті, заявив, що даним законопроектом українським дітям з особливими потребами дозволяється навчатися із звичайними дітьми.

«Звичайні діти матимуть можливість спілкуватися з дітьми, які мають особливі потреби. Це дуже потужний крок, який робить ВР на шляху легалізації можливості навчання людей з особливими потребами в освітньому просторі України. Прошу підтримати рішення профільного Комітету, проголосувати за даний законопроект за основу і в цілому», – сказав Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон