Учні херсонської гімназії дізнались секрети альтернативної енергії

На минулому тижні для учнів 8 класів херсонської гімназії № 1 відбулась інформаційна зустріч «Чиста енергія – чисте майбутнє», організована Громадянською мережею ОПОРА.

Активісти розповіли школярам про види та переваги альтернативної енергії. Також пролунали поради щодо економії енергоресурсів. Діти дізналися, як можна допомагати батькам зекономити світло, газ та воду. Крім того, організатори торкнулися теми сортування та переробки сміття у Херсоні.

«Потрібно частіше проводити заходи такого плану для дітей. Адже наразі ця тема актуальна та необхідна. Альтернативна енергія – наше майбутнє. І ми повинні долучатись до її розвитку вже сьогодні», - зауважила завуч гімназії Катерина Сергіївна.

«Я давно цікавлюсь сонячними панелями, але ніяк не міг зрозуміти, як саме вони працюють. І сьогодні нарешті зрозумів, що там міститься накопичувач для енергії, багато різних пристосувань та підключень для виготовлення сонячної енергії. Ця зустріч для мене була цікавою та насиченою корисною інформацією», – прокоментував захід школяр Сергій.

«Завжди лишаються приємні враження від зустрічі зі школярами. Діти особливо уважно слухають, намагаються дискутувати», – додала місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

Плакати та брошури з порадами, які отримали учасники заходу, підготовлені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Громадянська мережа ОПОРА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон