Про розвиток туризму на Херсонщині

Говорили у четвер, 4 травня в Національному університеті «Одеська морська академія», де відбулися збори членів Асоціації«Регіональний центр компетенції розвитку круїзного туризму в Чорноморському регіоні «Cruise Black Sea».

До заходу долучилися представники Херсонського державного університету: проректор з міжнародних зв'язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова, заступник декана факультету природознавства, здоров'я людини і туризму Наталія Васильєва, доцент Олексій Макієнко, доцент Віталій Шарко та асистент кафедри туризму Аліса Карюхіна.

Метою робочої зустрічі було обговорення питань сприяння розвитку туризму в Чорноморському регіоні та залучення інвестицій в Чорноморський регіон за допомогою розробки економічно і науково обґрунтованих бізнес-планів для туристичної галузі.

З доповіддю про реалізовані та заплановані напрями роботи «Регіонального центру туризму на Херсонщині» виступила головний координатор проекту «Tempus Cruise T» від ХДУ Оксана Лаврикова (на фото - в центрі).


Доцент кафедри туризму ХДУ Олексій Макієнко під час зустрічі представив соціально-молодіжний проект розвитку активних видів туризму "Мандруймо Херсонщиною". Ініціаторами та розробниками цього проекту були викладачі кафедри туризму та Херсонська обласна організація Національної спілки краєзнавців України.

Одним із основних завдань проекту є оцінка потенційних туристичних об'єктів, розробка та систематизація туристично-екскурсійних маршрутів з активними видами пересування (пішохідним, велосипедним, водним із застосуванням малих плавзасобів).

Наприкінці зустрічі була оголошена резолюція зборів, в якій були зазначені основні рішення заходу і поставлені подальші завдання щодо сприяння розвитку туризму в Чорноморському регіоні.

Наталія ВАСИЛЬЄВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон