На Херсонщині знають - багато рису не буває

На Херсонщині - рисова посівна. У чеках Скадовського, Голопристанського та Каланчацького районів краю "біле золото" вже займає 2,3 тисячі гектарів.

А загалом рисові плантації на території області цьогоріч розростуться до 7,5 тисячі гектарів, повідомили у Департаменті агропромислового розвитку Херсонської ОДА.

Найближчими роками площі під цю перспективну і стабільно прибуткову культуру мають ще зрости завдяки зведенню капітальної дамби на Північно-Кримському каналі.

Вона дає змогу збільшити обсяги перекачування дніпровської води для потреб аграріїв і зробити поливними ще сім тисяч гектарів у Каланчацькому та Чаплинському районах Таврії. Адже багато рису не буває - Україна ще довго не задовольнятиме внутрішній попит на рисову крупу без залучення імпорту.

Звичайно, це потребуватиме відновлення чи навіть створення "з нуля" іригаційної інфраструктури, закупівлі техніки тощо. Але сільськогосподарські підприємства вже до цього готуються.

"Придбали дві нові дощувальні машини - сучасні та економічні. Але це тільки початок - зараз маємо 420 гектарів рисових плантацій, і протягом найближчих років плануємо довести їх площу до 1,2 тисячі га", - наголошує Катерина Буря, директор агрофірми "Таврида Плюс", що в селі Гаврилівка Друга Каланчацького району.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон