Погромами у Херсоні зацікавилися в Європі

Правозахисники та міжнародні спостерігачі іноземних місій в Україні (зокрема ОБСЄ) зацікавилися фактом погрому офісу партії «Успішна Країна» у Херсоні.

Представники нашої політичної сили разом з юристами звернулися в правоохоронні органи та міжнародні організації із заявою та фактами, що фіксують порушення законів України, прав громадян на мирні зібрання, а також псування майна і нанесення шкоди офісу.

Через кілька днів ОБСЄ та інші представники європейських організацій завели справу і почали розслідування згідно з отриманими даними.

Нагадаємо, що Першого травня «Успішна країна» планувала організувати мирні демонстрації в 11 містах України, зокрема і в Херсоні.

Міська влада міста всіляко намагалася не допустити проведення святкової ходи в день солідарності всіх трудящих і планували навіть заборонити його.

Після того, як суд відмовив владі в спробах зірвати демонстрацію, вказавши на брутальні порушення українського законодавства і конституції України, міська адмістрація перейшла до більш радикальних методів.

В день проведення мітингу, першого числа СБУ України в Херсонській області викликало на допит лідера регіонального осередку партії Володимира Рубана, що ставило під загрозу організацію ходи.

За «випадковим» збігом обставин, радикальні угруповання в момент допиту Володимира влаштували погром офісу. Радикали зламали офіс партії, розбили вікна, запустили димові шашки і зіпсували майно партії.

Після цього, щоб уникнути подальших провокацій, «на радість» міській владі в Херсоні було прийнято рішення не проводити мирну демонстрацію. Такими дикими методами були зірвані демонстрації в Харкові і ще низці міст України.

Партія «Успішна Країна» впевнена, що міжнародні організації зроблять відповідні висновки і зможуть вплинути на місцеві і центральні влади. Політична сила готова і далі відстоювати права своїх прихильників в українських і європейських судах.

Партія «Успішна країна» впевнена, що дані дії не залишаться безкарними, і закликає вести політичну боротьбу виключно цивілізованими методами.

Прес-служба партії " Успішна країна"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон