Херсонці, не засмучуйтесь, але підвищення пенсій з 1 жовтня не буде

Всі ми пам'ятаємо як Прем'єр-міністр Володимир Гройсман «урочисто» обіцяв, що вже з 1 жовтня цього року пенсіонери заживуть «заможно», одразу після того, як їм піднімуть пенсію. Обіцянки не справдилися...

Сьогодні міністр соціальної політики України Андрій Рева, заявив, що обіцяного підвищення військових пенсій з першого жовтня не буде: «З першого жовтня пенсіонерам не буде підвищена пенсія». Не станеться цього з приводу того, що Уряд запроваджує ряд нових законів...

Максимум на, що можуть розраховувати пенсіонери це на «осучаснення» пенсій, але не всі. Зміни торкнуться тільки тих, хто отримує пенсію відповідно до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Фактично у цей перелік не ходить жодна категорія тих пенсіонерів, які отримують спеціальні пенсії, у т.ч. і по інвалідності, по догляду за хворими, а так само соціальні пенсії тощо.

Міністр пообіцяв, що розробками законів про виплати військовим пенсіонерам у Міністерстві займуться відразу після втілення у життя зазначеного законопроекту.

У КМУ розраховують, що їх пропозицію «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» буде проголосовано ВРУ ще до липня. Як тільки у ВРУ все це «приймуть», у Мінсоцполітиці обіцяють одразу ж переключити увагу на іншу категорію – військових пенсіонерів.

І обіцяють, що це можливо буде до кінця поточного року. Про інші – соціальні пенсії, поки мова не йде.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон