Територіальні громади на Херсонщині підписують Меморандуми з ДСНС

У 9-ти новостворених територіальних громадах підписано Меморандуми про співрацю з обласною службою ДСНС

Одним із основних аспектів реформування місцевого самоврядування в Україні є децентралізація, що передбачає створення об'єднаних територіальних громад. На даний час на території Херсонської області створено 12 таких громад, яким необхідно вирішувати чимало питань, зокрема у напрямку цивільного захисту громадян.

Саме з метою надання допомоги органам місцевого самоврядування для організації належного забезпечення пожежної безпеки, поліпшення роботи, спрямованої на запобігання та мінімізацію негативних наслідків при виникненні надзвичайних ситуацій та пожеж обласною службою ДСНС проведено зустрічі з головами усіх новостворених об'єднаних територіальних громад.

Заступник начальника Голового управління ДСНС області Катерина Гаврилова під час спілкування з головами громад детально розповідала наскільки важливим є створення місцевої пожежної охорони. Відповідно надано методичні матеріали щодо чисельності пожежної команди, місця дислокації з урахуванням часу прибуття до місця виклику, а саме не довше як у 20-ти хвилинний термін, фінансово-економічного обґрунтування їх створення, утримання, розрахунку видатків на оплату праці.

Також доведено інформацію щодо можливості здійснення підготовки кандидатів до роботи в місцевій пожежній охороні на базі навчального пункту Аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Підсумком таких зустрічей стало підписання меморандумів про співпрацю між 9-ма об'єднаними територіальними громадами та Головним управлінням ДСНС України у Херсонській області.

Відповідно до Меморандуму співпраця здійснюватиметься за такими напрямками, як створення на території спроможних громад місцевих та добровільних пожежно-рятувальних команд; формування культури безпеки життєдіяльності населення, його обізнаності щодо прав і обов'язків в сфері цивільного захисту та готовності до свідомих практичних дій в умовах надзвичайних ситуацій; визначення та висвітлення в місцевих засобах масової інформації та на обласному рівні бачення існуючих проблем у сфері безпеки життєдіяльності населення спроможних громад, визначення ймовірних шляхів їх розв'язання на території області тощо.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон