Херсонські онлайн-медіа створюють негативний емоційний фон?

Такі дані контент-аналізу, проведеного компанією «Active Group», спеціалісти якої у березні 2017 року проаналізували публікації 10-15 найбільш відвідуваних інтернет-ЗМІ кожної області України на предмет наявності в них слів, які несуть позитивне та негативне емоційне навантаження.

З'ясувалось, що найбільше слів із негативними значеннями використовують онлайн-медіа Донецької області (-10). Там перевищення кількості негативних слів над позитивними виявилось найбільшим (на 1,3% від загальної кількості слів, використаних у статтях). На другому місці – Луганська область (майже -9 балів) і окупований Крим (-7,9 балів).

Але не далеко від негативно налаштованих медіа частково окупованих областей України у рейтингу «Active Group», знаходяться інтернет-ЗМІ Херсонської області які набрали -7, 29 негативних балів.

А от найбільш позитивними у березні 2017 року виявились медіа-ресурси Житомирської області які отримали за цією шкалою +3 бали. Загалом кількість позитивних слів перевищила кількість негативних у інтернет-ЗМІ шести областей: Житомирської, Хмельницької, Дніпропетровської, Чернігівської, Черкаської та Полтавської.

При цьому національні онлайн-медіа створюють більш негативний емоційний фон, аніж місцеві з усіх регіонів за виключенням Херсонської, Донецької, Луганської областей та анексованого Криму.

За матеріалами «Active Group»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон