Сумна статистика онкологічних захворювань на Херсонщині

Минулої п'ятниці, 7 квітня, керівники Херсонської облради відвідали комунальний заклад «Херсонський обласний онкологічний диспансер»

За даними співробітників закладу, більше 28 тисяч хворих наразі вже стоять на обліку. З них – 4500 лише жінки із раком молочної залози. І рівень захворюваності тільки зростає: щорічно медики фіксують до 450 нових хворих.

«Відсоток дуже великий – 2,6% від усього населення області. Ми готові допомагати, але, на жаль, не всі звертаються до нас вчасно», - розповідає головний лікар медзакладу Ірина Сокур.

Щодня лікарі онкологічного диспансеру надають допомогу сотням пацієнтів. Головлікар провела Владислава Мангера та Віталія Булюка кабінетами та показала, якого рівня їм вдалося дійти.

«Є чим пишатися: завдяки допомозі Херсонської обласної ради, депутатам, що підтримують, наш заклад – один з найкращих в Україні. Щиро сподіваємося, що обласна рада і надалі буде нашим вірним соратником у справі лікування та профілактики онкозахворювань.

Ми будемо просити вас допомогти придбати додаткове сучасного обладнання, якого дуже не вистачає», - сказала Ірина Володимирівна.

Голова Херсонської облради Владислав Мангер високо оцінив стан закладу і запевнив: «Ми обов'язково на всіх рівнях піднімемо питання придбання необхідної апаратури для центру.

Статистика, яку ви озвучили – жахлива, і всі ми знаємо: хворобу легше попередити, ніж лікувати. Впевнений, дещо ми зможемо придбати вже найближчим часом силами обласного бюджету».

Комунальний заклад Херсонської обласної ради «Херсонський обласний онкологічний диспансер» - це профільний лікувально-профілактичний заклад вищого рівня акредитації, який забезпечує надання кваліфікованої спеціалізованої онкологічної допомоги населенню і здійснює методичне керівництво організацією протиракової боротьби в регіоні.

Херсонська обласна рада

P.S. КЗ «Херсонський обласний онкологічний диспансер» - єдиний лікувально-профілактичний заклад в області на 270 ліжок, де надаються всі види спеціалізованої медичної допомоги онкологічним пацієнтам не тільки з нашої області, а й з усіх регіонів Півдня України.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон