У Херсоні: «За національністю євреї за духом українці»

Цей слоган став одним з головних лейтмотивів презентацій, що відбулися вчора, 4 квітня в херсонській школі ХАБАД з приводу атестації навчального закладу.

Члени атестаційної комісії на чолі з керівником Управління освіти Херсонської міської ради Юрієм Ніконовим довели присутнім інформацію щодо формату атестаційних заходів та, завдяки майстерній презентації директора учбового закладу Ігоря Левіна ознайомились із досягненнями школи за останні три роки.

Недержавне навчально-виховне об'єднання "Дошкільний заклад – спеціалізована школа І-ІІІ ступенів "ХАБАД" з поглибленим вивченням івриту та англійської мови" – найстаріший на півдні України. Він функціонує з 1993 року.

Ігор Левін відзначив, що за підсумками 2015-2016 навчального року випускники школи на ЗНО отримали бали тільки достатнього і високого рівня. Завдяки цьому НВО «ХАБАД» увійшло в перелік 5-ти кращих навчальних закладів Херсонської області.

Із кожним роком збільшується кількість учнів школи, які стають переможцями міського та обласного етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, Всеукраїнського конкурсу-захисту учнів - членів МАН України, різноманітних інтелектуальних конкурсів.

У минулому навчальному році учениця 11 класу Саргсян Каріна принесла нашому закладу перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Я – європеєць». Щороку наші учні беруть активну участь у Міжнародній олімпіаді з традицій єврейського народу «Даркейну». Два роки назад учень школи Солонець Давід став переможцем олімпіади.

Пріоритетним напрямом виховної роботи в закладі є національно-етнічне та національно-патріотичне виховання.

Основне завдання школи – сприяти всебічному гармонійному розвитку дитини, підготовці її до життя на принципах дотримання єврейської традиції, реалізації творчого потенціалу, формування її духовного, фізичного, психічного і морального здоров'я, сприяння підготовці учнів до свідомої активної участі у суспільному житті України та єврейської громади.

Учні НВО «ХАБАД» беруть активну участь у волонтерському русі, проведенні учнівських конференцій на національно-патріотичну тематику, відзначають День пам'яті жертв Холокосту, День соборності, День пам'яті небесної сотні та інші. Велика увага приділяється святкуванню національних єврейських свят: Рош-а-шана, Суккот, Сімхат Тора, Ханука, Ту-бі-Шват, Пурим, Песах.

Підводячи підсумки презентаціям Юрій Ніконов відзначив, що Херсонщині дуже поталанило із тим, що лідером єврейської громади регіону є саме головний раввін Херсону та Херсонської області Йосеф-Іцхок Вольф.

Георгій БЯНОВ
«Таврійський діалог»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон