Олена Урсуленко про засідання виконкому Херсонської міськради

Сьогодні, 17 березня відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Херсонської міської ради, - про це повідомила секретар міськради Олена Урсуленко.

"...З чотирьох питань, які були розглянуті, тільки одне (третє – про закінчення опалювального сезону у місті) було суто технічним і не викликало ніяких суперечок. З решти питань у мене є особлива думка.

Перше – зміни до бюджету-2017. Це питання ціною в 151 мільйон вільних залишків минулого року. Чим далі переноситься дата 12-ої чергової сесії міськради, то і сума озвучується різна. Та й складно було отримати хоч якусь інформацію від виконавчих органів влади, аби ґрунтовно попрацювати над розподілом коштів громади.

Тим більше, проблем у місті багато. На жаль, депутати отримали проект рішення тільки 16 березня і лише члени трьох постійних депутатських комісій встигли розглянути його, причому з суттєвими зауваженнями. Зазначу, що профільна бюджетна комісія теж не розглядала його. А йдеться про 151 млн. гривень!

Тож, результат сьогоднішнього голосування з першого питання є оцінкою роботи першого заступника міського голови та його команди: члени виконавчого комітету не підтримали цей проект рішення про зміни до бюджету!

Те, що проект не було розміщено на офіційному сайті Херсонської міської ради за 21 робочий день до засідання виконкому, є порушенням регламенту і Закону України «Про місцеве самоврядування»!!!

Питання про перелік об'єктів з благоустрою, за яким виділяються бюджетні кошти на реконструкцію і будівництво систем зрошення зелених зон, теж потребує коментарю. З одного боку, важливо, що в місті з'явиться більше зелені, з іншого – це кошти, витрачені на рішення не першочергових, а локальних проблем.

Невже вкрай важливо купити на 10 мільйонів гривень комплектуючих для систем поливу, підтримавши виробників чужої країни? То може було б краще на ці кошти заснувати в Херсоні власне виробництво цих комплектуючих для зрошувальних систем та створити нові робочі місця для городян. Адже відрахування з їхніх зарплат повертатимуться в бюджет.

І четверте питання, яке не підтримали члени виконкому, - це створення муніципального клубу «Кристал». Торік близько 3 мільйонів гривень бюджетних коштів було вкладено у футбольний клуб. Цього року, з відомих причин, команда не увійшла до ІІ ліги і наступні два роки гратиме у лізі аматорів.

Я цілком згодна з думкою професіоналів: навіщо витрачати 1,9 мільйони на те, щоб дорослі футболісти грали з любителями, якщо за цей строк талановиті юні спортсмени дитячо-юнацьких спортивних шкіл «накатають» свої професійні якості і зможуть увійти у оновлений склад херсонського «Кристалу»?, - повідомила секретар Херсонської міської ради Олена УРСУЛЕНКО.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон